Homemanager


Als homemanager heb ik op dit moment veel projecten. Drie keer per week heb ik een vergadering met de anti-stofcommissie. Dan twee keer per week een ontmoeting met de sanitaire afdeling. De voedselbevoorrading valt ook onder mijn beheer. Daar ben ik zo’n drie uur per week aan kwijt. De wasserette check ik dagelijks om te zien of er geen opstopping bij de productielijn is. Als bedrijfsleider van dit bedrijf vind ik dat gezondheid gestimuleerd moet worden, dus ga ik tenminste eenmaal per week naar de sportschool. Daarnaast wandel ik elke dag minstens een half uur, meestal na mijn lunchpauze.

Dit is een werk- en leerbedrijf, op dit moment hebben we twee stagiair(e)s in dienst. Die begeleid ik tussen de vergaderingen door. ‘Hoe maak je een werkstuk? Wanneer is de werkplek voldoende opgeruimd? Hoe moet ik omgaan met de andere stagiaire en klasgenoten?’ Zijn veel gehoorde vragen.

Aan het einde van de ‘werkdag’ ben ik moe. Nog even koken voordat kinderen en man al dan niet tegelijk aan tafel schuiven. Daarna heb ik tijd voor mijzelf…

Manlief belt dat hij later thuis komt, de vergadering liep nogal uit. Oké, mijn dagtaak gaat nog even door dus. Na het eten afruimen en de kinderen manen om naar sportclub of naar boven te gaan. Hè, hè even zitten… Dan hoor ik de sleutel in het slot. Manlief is thuis en nuttigt het bewaarde eten. Of ik nog zin heb in een wandeling want hij heeft een drukke dag gehad. Dus lopen we nog een rondje. Thuis drinken we een warme kop thee en een half uur later lig ik doodmoe op bed.

De week is bijna rond. Heerlijk, bijkomen op mijn vrijwilligerswerk. Even mezelf zijn en niet de moeder van of de vrouw van…