Schouwburg


Ik ben laatst naar de schouwburg geweest om mijn dochter te zien dansen. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Wat werd de dans goed uitgevoerd en wat zagen de dansers er mooi uit. Ze hadden weer veel geleerd dit jaar. De andere groepen waren vast ook goed, maar ik heb niet zo veel met hip hop en dergelijke. Het gaat mij te snel. In de pauze verveelde ik me geen minuut, wederom keek ik mijn ogen uit. De een in een nette jurk de ander in een lange broek met een overhemd. Het was een warme zwoele zomeravond. Ik begreep wel dat mensen luchtig gekleed gingen. Een net poloshirt of een overhemd met korte mouw had ik bij de heren wel verwacht. Ook bij de dames was de verscheidenheid groot: van jurk tot korte broek passeerde de revue. Sommige mensen liepen, er genietend van hun drankje, in een korte spijkerbroek met een t-shirt rond.
De etiquette veranderen blijkbaar. In een pantalon met een chique overslag t-shirt was ik echt uit de toon gevallen. Gelukkig had ik een nette lange spijkerbroek met een van mooie stof gemaakt overslag t-shirt aan. Wel opgetut met een ketting, oorbellen en een armband van dezelfde set. Een avondjurk durfde ik al helemaal niet te dragen. Het lijkt wel helemaal uit de tijd. Ik hou er van om af en toe een mooie jurk of pak aan te hebben. Waar deze dan vandaan komt maakt niet uit, hun oorsprong ligt toch in een of andere boutique. Ik ben te laat geboren, want wat geniet ik als er op TV een film uit de jaren ’60 draait waar de mensen in nette kleding langs het beeld zwieren.
De sfeer bij de schouwburg was prima en dat is misschien wel het belangrijkste dat telt. Iedereen genoot op zijn eigen manier en dat was duidelijk te zien.