Verslagen


Ik heb mijn eerste afspraak gemaakt. Alhoewel ik geen telefoonvrees heb, was het toch spannend om te bellen voor een afspraak. Gelukkig verliep de kennismaking soepel.
Met mijn jas aan en de flyers in mijn tas sta ik bij mijn voordeur. Ik adem nog één keer diep in en uit. Het avontuur gaat beginnen!
Sinds kort ben ik vrijwilliger bij Keuze Vrij Bij Mij. Het digitale platform waarop winkels, artsen, bedrijven, scholen en andere dienstverleners of organisaties staan waar men altijd welkom is, met of zonder vaccinatie. Het doel om met elkaar verbonden te blijven en niet naar achtergronden te kijken spreekt mij aan. Met een gezonde portie zenuwen stap ik op mijn fiets om mijn eerste interview af te nemen. Als ik alles nou maar goed versla? Ik kan goed luisteren naar mensen en verslagen maken heb ik al vaker bij vergaderingen gedaan, maan ik mezelf tot rust. Natuurlijk krijgt de geïnterviewde het verslag ook te lezen en is er nog supervisie vanuit de organisatie. Ik hoef het niet helemaal alleen te doen. De eerste keer is altijd het spannends. Met een licht trillende vinger duw ik op de bel. De eigenaar doet open. Alle zenuwen verdwijnen als sneeuw voor de zon. We settelen ons met een kop thee. Ik klik op de dictafoon-app van mijn mobiel. Mijn blok met vragen leg ik neer en mijn pen in de aanslag om eventueel een aantekening te maken over een nog te komen antwoord of uitspraak waar ik nog een vraag over wil stellen die ik niet voorbereid heb. De tijd vliegt om. Voordat ik het weet zit ik weer op mijn fiets. Een glimlach op mijn gezicht. Ik heb het gedaan! Als ik doortrap kan ik het verslag vandaag nog uitwerken.